Suomilomailua: Sunnuntai Villa Österhultissa – Villa kuin viini

Perinteisesti kaikki lomani ovat aina suuntautuneet Suomen rajojen ulkopuolelle ja yleensä mitä lämpimämpi sen parempi ja iso plussa, jos kohteessa on myös viinin valmistusta. No onneksi heinäkuu oli vuosikymmenen helteisin.

Sommelierin vapaat ovat usein sunnuntaisin ja nyt suuntaamme maalle. Tarkemmin sanottuna ajelemme sopivan, tunnin mittaisen automatkan ihastuttavaan Kärran kylään, Kemiön saarelle. Kohtemme on suloinen Villa Österhult. Villa on tarkemmin kuvailtuna kaunis, kotoisa ja sympaatinen sininen rintamamiestalo.

Talon pihapiiri on melko luonnontilainen ja hieman jo villiintynyt. Pihassa kukkii pioneja, liljoja, kissankelloja, ruohosipulit ja muutamia unikkoja väriläiskinä siellä täällä. Pihan kulmassa kasvaa suuri kasa raparperia – täydellistä!

Olemme päättäneet alkajaisiksi nauttia pienen sunnuntaibrunssin. Mukaan olen pakannut croissantteja, marjoja ja tietenkin viiniä. Pihapiirin raparperista saadaan upea hillo croissanteille. Hillon hapokkuutta taitetaan vaniljalla, joka tekee siitä lempeän ja samalla se toimii paremmin rosé-viinimmekin kanssa.

Olen heti iloinen viinivalinnastani tälle päivälle tänne.  Nappasin mukaan rosén, joka on löytö viime kesältä, Ultimate Provence. Kirjoitinpa sitä silloin muutaman sanankin Parasviini -sivustolle

Fiilis täällä on niin suloisen seesteinen. Kaunis Villa Österhult huokuu harmoniaa ja se maadoittaa levottoman mieleni heti kun jalkani koskevat kaunista puulattiaa, joka tuoksuu vielä uutuuttaan. Sisällä ajatustulva lakkaa päässäni ja unohdan brunssin kun silmäni nauttiavat villan autenttisuuden ja uuden liitosta.

Iloitsen samalla viinivalintaani.

Up -rosé sopii tänne kuin tämä villa oisi osa sen terroiria. (Eli tämä villa voisi olla tämän viinin elintila.)

Molemmat ovat kauniita, tasapainoisia ja elegantteja, kertovat tarinaa kerroksellisesti, ilmavasti ja ovat luoneet vanhaa perinnettä ja alkuperää kunnioittaen jotain arvokasta ja uniikkia.

Ultimate Provence on uskollinen Provencen tyylille persikkaisuudessaan ja kukkeudessaan. Se on miellyttävän yrttinen ja raikas sekä vivahteikas kokonaisuus ilman ylitse puskevaa marjaa ja persikkaa. Toimii myös loistavasti monien ruokien kanssa.

Kahvin tuoksu herättää minut haaveilustani ja on aika nauttia sunnuntaibrunssi. Kärrassa käymme syömässä myös läheisessä Road Cafessa, jolla on upean kaunis puutarha ja ranta.